Αναγνώστες

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Δημιουργικά απογεύματα με τα κορίτσια!

 

Μια διαφορετική, ποιο παιχνιδιάρικη επεξεργασία του παραμυθιού:

 

Για αρχή διαβάσαμε το παραμύθι και δείξαμε τις εικόνες.

 

Το παραμύθι μιλούσε για ένα κασελάκι θησαυρού που βρήκε το λυκάκι... Το οποίο τελικά δεν είχε μέσα χρυσά νομίσματα, αλλά ένα καβουράκι!


 

Στη συνέχεια παίξαμε ένα παιχνίδι με ζάρι και κασελάκια θησαυρού. 

Επεξήγηση παιχνιδιού:Το ζάρι είχε πάνω 3 χρώματα με κασελάκι θησαυρού.  Το κάθε κοριτσάκι ρίχνει το ζάρι και εμφανίζεται το χρώμα από κασελάκι με το οποίο θα παίξει.  Στη συνέχεια τοποθετώ 3 μεγάλα κασελάκι θησαυρού από το χρώμα που το ζάρι έδειξε.  Τα 2 κασελάκια είχαν από πίσω καβουράκι και το 1 κασελάκι θησαυρό.  Το κορίτσι που θα βρει το θησαυρό κερδίζει μια εικονίτσα με θησαυρό.Τελικά όλα τα κορίτσια πήραν καρτελίτσα γιατί έπαιξαν ξανά και κέρδισαν!

 

Στη συνέχεια φτιάξαμε και το καβουράκι από πορτοκαλί νερομπογιά.  Το πρόσωπο το χρωμάτισαν με ποιο ανοιχτόχρωμο πορτοκαλί. 
Ορίστε και το πατρόν μας.


 

 Δημιουργικά απογεύματα με τα κορίτσια!

Κορώνα από χάρτινα λουλούδια. 

(Με αφορμή τη φούστα Χαβανέζας που μας έφερε η Σεμέλη, το κοριτσάκι που προσέχω, φτιάξαμε και μια κορώνα με λουλούδια.  Ευτυχώς για καλή μου τύχη είχε και η κόρη μου μία φούστα Χαβανέζας).
 

Έκοψα μερικά λουλούδια από χαρτόνι και τα κορίτσια τα έβαψαν.

 
 
 
 
  

Όταν στέγνωσαν τα λουλούδια τα κολλήσαμε σε μια λωρίδα χαρτονιού και βάλαμε και τη γύρη του λουλουδιού με κύκλους αφρόδες υλικού.

 
 
 

Φορέσαμε τις κορώνες μας και τις Χαβανέχικές φούστες και διασκεδάσαμε χορευώντας το Ακαντου!